Neem contact op

Heeft u vragen?
We zijn hier om te helpen.

veelgestelde vragen

Op de pagina DONATIEPLAZA kunt u de persoonlijke waterputten vinden. Na een waterput gekozen te hebben kunt u de stappen volgen en het bedrag doneren. Vervolgens als u de put heeft afgerekend ontvangt u van ons een bevestiging van de betaling. Binnen ongeveer 6 maanden zult u de beelden van uw put en een certificaat via Whatsapp ontvangen.

De waterputten worden afgerond binnen ongeveer 6 maanden. De exacte tijd dat nodig is is verschillend per land. Lees de beschrijving van elk waterput bij DONATIEPLAZA daar staat de tijdsduur vermeld.

In tegenstelling tot vele andere stichtingen hebben wij een eigen team van vrijwilligers ter plaatsen in de meeste landen. Hierdoor kunnen wij garanderen dat er geen geld verloren gaat aan administratiekosten en de donatie dus voor de volle 100% ten goede komt aan het aanleggen van de put. Tevens geldt voor het gebied een relatief hoog grondwaterpeil, dit betekent dat er niet diep geboord hoeft te worden voor het bereiken van water. Elke meter die extra geboord wordt kost immers extra geld.

De prijzen verschillen per land op basis van een aantal factoren. Ten eerste is het bepalend voor de prijs of er een eigen team van vrijwilligers ter plaatsen is, of dat we aanleg uitbesteden aan een partij in het desbetreffende land. Ten tweede spelen geologische factoren een grote rol. In een gebied met hard gesteente en een relatief laag grondwaterpeil zal extra diep gegraven moeten worden voordat het water bereikt kan worden. Tot slot speelt de locatie en de bereikbaarheid van het gebied mee, des te afgelegener en moeilijker bereikbaar het gebied is des te hoger de transportkosten.

Alle putten die te vinden zijn onder DONATIEPLAZA betreffen persoonlijke putten. De bekostiging vind dus enkel door een persoon plaats, waardoor het mogelijk is een eigen naam door te geven voor op het bord.

Helaas is het voor ons niet mogelijk om uw gedurende de bouw updates te sturen.

Indien u heeft gedoneerd voor een waterput ontvangt u na afronding de beelden via Whatsapp. Voor overige donaties kunt u onze projectenstories op onze social media kanalen in de gaten houden. Wij updaten deze regelmatig, zo kunt u altijd zien waar het geld aan is besteed.

Sponsor een weeskind

Voor maar €360 per jaar